Binnen ons aanbod van lintzagen bieden we ook Tungsten Grit lintzagen. Deze lintzaag bieden we u aan in doorlopende en gesegmenteerde vorm. De doorlopende versie is ideaal voor de wat dunnere werkstukken, terwijl de gesegmenteerde uitvoering van de Tungsten Grit lintzaag voor de wat grotere werkstukken gebruikt kan worden.

Tungsten Grit lintzagen is bewezen harder en doeltreffender tegen slijtage

Wellicht fronst u de wenkbrauwen als u Tungsten Grit hoort. Dit is een materiaal dat wordt aangebracht op componenten, die te maken krijgen met een hoge mate van slijtage. Tungsten Grit wordt toegepast als een overlay in het proces dat ook wel hardfacing genoemd wordt. Hardfacing is een vorm van metaalbewerking waarbij wat zwaarder materiaal op een basismateriaal wordt aangebracht. De hardmetalen korrel wordt boven de traditionele hardfacing materialen gebruikt, omdat het harder is en bewezen doeltreffend werkt tegen slijtage. Niet zo gek dus dat dit materiaal toegepast wordt op lintzagen.

Tungsten Grit wordt ook al gebruikt om snelle slijtage tegen te gaan

Door gebruik te maken van hardfacing kan een hardmetalen korrel worden aangebracht op een nieuw onderdeel om de slijtvastheid te verbeteren. Het kan ook worden aangebracht op een gebruikt onderdeel om het versleten oppervlak te herstellen. Tungsten Grit wordt gebruikt voor langdurige slijtage bescherming op plaatsen met veel schurende slijtage. Dit om te voorkomen dat duurdere onderdelen te snel gaan slijten.

Kies voor een doorlopende vorm of voor een gesegmenteerde versie

Als u besluit te kiezen voor Tungsten Grit lintzagen, dan heeft u dus de keuze voor de doorlopende vorm of voor de gesegmenteerde vorm. De doorlopende vorm is prima geschikt om toe te passen bij gehard staal, glas, glasvezel, versterkt isolatiemateriaal en ook autobanden. De doorlopende uitvoering van de Tungsten Grit lintzagen gebruikt u voor dunne werkstukken tot 25 millimeter. Werkstukken boven de 25mm moeten met een gesegmenteerde uitvoering worden gezaagd. Lintzagen van Tungsten Grit zijn prima geschikt voor schurende constructiematerialen. De zagen knippen en vijlen bij zowel de voorwaartse en achterwaartse slag.

Tungsten Grit heeft een hardmetalen korrel die helpt door harde materialen te zagen

De lintzaag met Tungsten Grit heeft een zeer sterke en flexibele rug hetgeen ze zo goed als onbreekbaar maakt. Tungsten Grit heeft hardmetalen korrels die helpen door de harde materialen te zagen. Ze zijn in staat materiaal te zagen die door de reguliere zagen niet bewerkt kunnen worden.

Gesegmenteerde Tungsten Grit lintzagen voor de grotere werkstukken

De gesegmenteerde uitvoering van de Tungsten Grit lintzaag is ook prima geschikt voor gehard staal, glas, glasvezel, versterkt isolatiemateriaal en autobanden. Gesegmenteerde Tungsten Grit lintzagen gebruikt u voor grotere werkstukken. De gesegmenteerde versie beschikt over een snijkant van hardmetalen korrels. De gesegmenteerde lintzaag is in staat materiaal te snijden met een hardheid van 42-65 HRc en abrasieve materialen. Lintzagen zijn er al heel lang. Tegenwoordig worden ze aangedreven door een elektromotor, maar vroeger was dat anders. Toen maakte ze gebruik van waterkracht, wat weer gerealiseerd werd door een waterrad. Behalve dat dikke materialen zo bewerkt kunnen worden, maakt u met Tungsten Grit lintzagen ook gemakkelijker grotere bochten.

Productiviteit omhoog door het aanbieden van complete zaag oplossingen

De Tungsten Grit lintzaag past precies in onze bedrijfsvisie, waarin we de productiviteit van onze klanten willen verbeteren door complete zaag oplossingen te bieden, specifiek gericht op de specifieke werkzaamheden van uw bedrijf. Behalve de Tungsten Grit lintzagen bieden we ook bi-metaal lintzagen hardmetaal lintzagen, koolstofstaal lintzagen, en diamant lintzagen. We bieden echter meer in de vorm van cirkelzagen, zaagmachines en gereedschappen en vloeistoffen. Bovendien bieden we u de beste ondersteuning in de vorm van documentatie, onderdelen boeken en handleidingen. Er is geen zaag probleem te bedenken dat wij niet voor u op kunnen lossen.