Bent u op zoek naar alléén de beste, lichtste en meest innovatieve gereedschappen, dan kiest u vanzelfsprekend voor gereedschappen van Sandvik Tools. Sandvik Tools is de grootste leverancier op het gebied van gereedschappen en kennis voor specifiek de metaalverwerkende industrie. Geen enkel ander bedrijf besteedt zoveel energie en tijd aan research en development als deze Zweedse gigant. Niet voor niets biedt Sandvik steeds weer innovaties. Met Sandvik Tools worden telkens weer nieuwe productiviteit standaarden bepaald. Geen enkel ander bedrijf besteedt ook zoveel geld aan de metaalbewerkende industrie als Sandvik. Het Zweedse bedrijf voldoet dan ook steeds aan de eisen van de toekomst en steeds weer wordt gezocht naar nieuwe materialen, steeds weer lichter van gewicht en beter van kwaliteit.

Sandvik Tools zijn speciaal bedoeld voor het verspanen van metaal

Sandvik Tools zijn met name gereedschappen die bedoeld zijn voor het verspanen van metaal. De Sandvik Tools sluiten steeds naadloos aan op de bedrijfsvoering en de dagelijkse gang van zaken. Het aanbod Sandvik producten is gigantisch en de verschillende categorieën zijn gemakkelijk weer onder te verdelen in sub categorieën. Met Sandvik Tools koopt u altijd de beste en de nieuwste gereedschappen, gereedschappen die voor een hogere productiviteit zorgen en bovendien veel efficiënter werken dan dat u voor mogelijk had gehouden.

Betere controle en het optimaliseren van de bewerkingstijd is prima mogelijk

Binnen Sandvik Tools kennen we een grote groep draaigereedschappen. Deze Sandvik producten verbeteren de spaanbeheersing, de standtijd en trillingen. Met draaigereedschappen van Sandvik Tools heeft u alles veel beter onder controle en optimaliseert u de bewerkingstijd. Op die manier blijft u de concurrentie telkens weer een stap voor. Een andere belangrijke groep binnen Sandvik Tools is de groep afsteek- en groefsteek gereedschappen. Dit zijn de beste snijgereedschappen voor het afsteken en groefsteken. Ook nu gaat de productiviteit aanzienlijk omhoog en ook nu gelden langere standtijden. Met deze gereedschappen produceert u simpelweg veel meer componenten. Sandvik producten in de vorm van afsteek gereedschappen zijn revolutionair om de simpele reden dat de belasting naar het sterkste deel van het gereedschap verschoven is. Daardoor nemen zowel afbuiging als het geluid behoorlijk af.

Prima toepasbaar voor verschillende componenten en schroefdraadprofielen

Bij de Sandvik gereedschappen hoort ook een complete lijn draadsnijgereedschappen. Met deze gereedschappen wordt werken met complexe component kenmerken een stuk eenvoudiger. Sandvik biedt gereedschappen die prima toepasbaar zijn voor verschillende componenten en schroefdraadprofielen, en dat voor zowel uitwendig als inwendig schroefdraad. Heel lang was het bewerken van inwendig schroefdraad lastig vanwege de trilling. Sandvik Tools biedt echter CoroThread 266 met Silent Tools; het resultaat is schroefdraad van de beste kwaliteit.

Frezen van platte vlakken, sleuven, hoeken en tandwielen wordt zo eenvoudiger

Ook freesgereedschappen horen bij het aanbod van Sandvik Tools. Met deze gereedschappen is frezen van platte vlakken, sleuven, hoeken, tandwielen en complexe 3D-vormen bijzonder gemakkelijk. De aangeboden freesgereedschappen werken buitengewoon efficiënt en verbeteren nadrukkelijk de productiviteit. Sandvik stapte over op een CoroMill 390-frees met drie wisselplaten. Omdat deze wisselplaten een grootte van 07 hebben kan met de freesgereedschappen van Sandvik een snijdiepte van 3 millimeter worden bereikt.

Tijdens de boorwerkzaamheden mag geen enkele fout gemaakt worden

Bij de uitgebreide collectie Sandvik producten horen natuurlijk ook boorgereedschappen. Boren is een werk dat bijzonder nauw luistert omdat het vaak in een later stadium van het productieproces plaatsvindt. Op dat moment is de waarde van het werkstuk al behoorlijk hoog. En dus mogen er geen fouten gemaakt worden tijdens de boorwerkzaamheden. Een klein foutje kan al grote gevolgen hebben en dus is het zaak om altijd voor de beste boorgereedschappen te kiezen, die van Sandvik dus. Met deze gereedschappen maakt u alleen de beste gaten voor diverse materialen en toepassingen. Sandvik maakt bij de boorgereedschappen gebruik van de CoroDrill 870 hetgeen veiliger en productiever werken tot gevolg heeft.

Gereedschap met verschillende snijkanten

Kotter- en ruimgereedschappen nodig? Ook dan biedt Sandvik Tools altijd de passende oplossing. Kotteren is een bewerkingsproces voor de nabewerking of vergroting van een al bestaand gat. Op die manier krijgt u een perfecte afwerking en realiseert u veel nauwere toleranties. Ruimen is een vorm van nabewerking. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met een gereedschap met verschillende snijkanten. Zodoende kunnen hoge precisie gaten gemaakt worden met opnieuw een perfecte afwerking. Sandvik Tools biedt ook al een buitengewoon efficiënt en flexibel modulair gereedschap systeem. Met deze systemen is elke klus te klaren, de snelwissel opties waarover de systemen beschikken zorgen ook voor een beter gebruik van de machines.

Minder tijd kwijt aan meten, opspannen en verwisselen van gereedschap

De snel te verwisselen opspan-eenheden zorgen ervoor dat u korter bezig bent met meten, met opspannen en het verwisselen van het gereedschap. Op die manier zal de bezettingsgraad van de machines toenemen. Het snelwissel-programma beschikt over aangepaste opspan-eenheden die aan de machine aangepast zijn en die werken met verschillende revolverkop-interfaces en verschillende merken. Hoe groot of klein het onderdeel ook is, of het materiaal dat verspaand moet worden, de wisselplaat soort die u toepast kan het verschil maken als het gaat om de productiviteit van bewerking. Kiest u de goede wisselplaat soort, dan neemt u snel afstand van de concurrentie.

Gereedschappen van Sandvik Tools zijn altijd van de beste kwaliteit

Heel veel producten van Sandvik Tools die al geoptimaliseerd zijn lijken amper nog verbeterpunten te kennen. Sandvik beschouwt het echter als een uitdaging toch telkens weer beter werk te leveren en betere gereedschappen aan te bieden. Dat doen ze door de toepassing van zeer geavanceerde software en tools die met name de digitale fabricage steunen. Dit van zowel de planning en ontwerp tot de analyses en de verschillende bewerkingen. Alsof dit nog niet genoeg is zou u ook eens moeten kijken naar de volhardmetalen ronde gereedschappen die aangeboden worden. Deze gereedschappen omvatten volhardmetalen frezen, boren, HSS tappen, draadsnijden en ruimen. Ook deze ronde gereedschappen zijn altijd van de beste kwaliteit.

Modern en steeds lichter

Wilt u alleen de beste gereedschappen? Kies dan dus voor Sandvik Tools. Dan heeft u steeds de meest moderne gereedschappen van alleen het beste materiaal. Bovendien worden de gereedschappen van Sandvik Tools steeds lichter en is het aanbod buitengewoon groot en gevarieerd.

 

Sandvik Tools
Neem gerust contact op met ons voor vragen.