Lintzagen mogen simpelweg niet ontbreken in ons toch al zo royale aanbod. Daarom bieden we u een indrukwekkend aanbod bi-metaal lintzagen, hardmetaal lintzagen, koolstofstaal lintzagen, Tungsten Grit lintzagen en diamant lintzagen. En daar is dus altijd die lintzaag bij die u verder kan helpen.

De lintzaag ontwikkelde zich de afgelopen jaren stormachtig

Maar eerst nog even over de lintzaag, want wellicht dat niet iedereen precies weet wat een lintzaag is. Lintzaagmachines zijn machines uitgerust met een zaag in lintvorm die in een cirkel aan elkaar bevestigd is. De zaag heeft in totaal een lengte van enkele meters en is om twee wielen gespannen. Het onderste wiel van de lintzaag wordt op dermate wijze aangedreven dat het zaaglint van boven naar beneden wordt getrokken; een lintzaag draait dus naar beneden. Lintzagen worden gebruikt om lange zaagsneden te kunnen maken en kunnen materialen met een grote dikte doorsnijden. Ook voor het maken van langere bochten en andere vormen is de lintzaag een ideale zaag. De lintzaagmachine maakte de afgelopen jaren een ongekende ontwikkeling door. Vanwege het dunne zaagblad kunt u er bochten mee maken en als stelregel geldt dat hoe smaller het zaagblad van de lintzaag is, hoe scherper de bochten die u kunt maken. De lintzaag is er in diverse soorten, waarover later heel veel meer.

Tegenwoordig biedt de lintzaag veel meer mogelijkheden

Zoals gesteld heeft de lintzaag zich ontwikkeld tot een onmisbare zaag die zich sterk ontwikkelde de afgelopen decennia. De eerste lintzaagmachines deden hun werk met behulp van waterkracht, dat weer tot stand kwam door het gebruik van een waterrad. Aanvankelijk werden deze zagen dan ook vooral gebruikt om van boomstammen planken te maken. Tegenwoordig doet een elektromotor het zware werk en zijn de toepassingsmogelijkheden sterk verbeterd en uitgebreid.

Verkrijgbaar met handbediening en als automatische machine

Laten we eerst de bi-metaal zagen eens nader onder de loep nemen Binnen het aanbod bi-metaal lintzagen onderscheiden we de Silencer GP en Plus, de Structur ALL en Structur ALL Prime, de Penetrator en Penetrator Prime, de Supreme en de TiN Coated zagen. De Silencer GP is geschikt voor buis, massief en profielen en is in enkelstuks en bundel verkrijgbaar. Deze lintzaag heeft een neutrale spaanhoek en u heeft volop keuze in breedtes en vertandingen. De tand van dit model lintzaag is sterk en slijtvast en blijft bovendien langer scherp. De Silencer GP is breed inzetbaar voor verschillende staalsoorten en verkrijgbaar in handbediening en automatische machines met een kortere zaaglengte. De Structur ALL binnen de categorie bi-metaal lintzagen is voor buizen en profielen en eveneens verkrijgbaar in enkelstuks en bundel. Deze zaag kent een positieve lintzaag en voordeel is dat u met deze zaag gecontroleerd en geluidsarm kunt zagen. Door de versterkte tandvorm is sprake van een langere levensduur en u gebruikt deze lintzaag specifiek voor buizen en profielen, zowel enkelstuks als bundel dus.

Voor gemiddeld tot zeer moeilijk verspaanbare legeringen op productie zaagmachines

De lintzaag in de vorm van de Penetrator gebruikt u voor gemiddeld tot moeilijk verspaanbare legeringen, zowel enkelstuks en als bundel. Deze lintzaag heeft een zeer positieve snijhoek en curvilineaire tandvorm. Met deze lintzaag kunt u bijzonder snel zagen, terwijl de zaag een hoge slijtvastheid kent. Deze lintzaag is uitermate geschikt voor gemiddeld tot moeilijk verspaanbare legeringen op productie zaagmachines. Binnen de bi-metaal zagen kan het Supreme model speciaal voor moeilijke te verspanen materiaal als bijvoorbeeld nikkellegeringen gebruikt worden. De zaag heeft een extreem positieve spaanhoek en een langere levensduur op moeilijk te verspanen materiaal. De lintzaag maakt verbeterd indringen mogelijk en kent een grotere overspanningsmodule. De TiN Coated lintzagen beschikken tenslotte over een coating voor een langere levensduur en deze lintzaag is beschikbaar in de Penetrator en Supreme.

Werking met twee gezette tanden en verminderde kans op klemmen in metalen

Als we kijken naar de categorie hardmetaal lintzagen dan heeft u de keuze uit de uitvoeringen STS, de T3P, de T7P, STC lintzagen, T3N en STW. Voor de verspaning van moeilijke legeringen als nikkellegeringen en non-ferro metalen past u de STS lintzagen toe met een links, rechts, midden en een afgeschuinde stuurtand. Voordelen zijn de werking met twee gezette tanden en zeker ook de verminderde kans op klemmen in metalen. Met T3P lintzagen kunt u prima aan de slag met superlegeringen en nikkellegeringen zoals titanium. Deze lintzaag staat bekend als zeer hittebestendig en maakt snel zagen met fraaie bewerking heel goed mogelijk. Ook op de T7P doet u nooit tevergeefs een beroep; deze lintzaag is geschikt voor superlegeringen maar ook nikkellegeringen als titanium. De T7P is zeer hittebestendig en maakt snel zagen met een fraaie afwerking mogelijk. De STC uitvoeringen zijn prima geschikt voor aluminium gietstukken, grafiet en ook fiberglas. Deze lintzaag heeft een hoge weerstand tegen slijtage bij het snel zagen van zeer abrasieve materialen. De T3N voor geharde materialen en de STW voor hard hout zijn eveneens uitstekende lintzagen.

Prima toepasbaar op zowel hout als kunststof

Koolstofstaal lintzagen bieden we u aan in de vorm van Dart lintzagen, Metal Master, Friction en Olympia. Met name de Dart is een lintzaag die prima te gebruiken is voor eenvoudige staallegeringen en zeker ook non-ferro materialen, plastic en hout. Met de Metal Master bewerkt u eenvoudig te verspanen non-ferro materiaal, net als kunststof en hout. Friction lintzagen binnen het aanbod koolstofstaal past u toe voor metalen van elke hardheid tot 25 millimeter dikte, terwijl de Olympia uitvoering prima toepasbaar is op hout en kunststof. Ook wat betreft de koolstofstaal uitvoeringen bieden we u dus telkens weer een oplossing die bij uw specifieke situatie past.

Tungsten Grit: in doorlopende en gesegmenteerde vorm

De Tungsten Grit lintzagen kunt u kopen in een doorlopende uitvoering en een gesegmenteerde uitvoering. De doorlopende Tungsten Grit lintzaag past u toe voor gehard staalglas, glasvezel, versterkt isolatiemateriaal en autobanden. Deze vorm is geschikt voor de wat dunnere werkstukken tot 25 millimeter. De Tungsten Grit gesegmenteerd is toepasbaar op gehard staalglas, glasvezel, versterkt isolatiemateriaal en autobanden. De gesegmenteerde vorm is er voor grote werkstukken en heeft een snijkant van hardmetalen korrels. Voordeel van deze uitvoering van de lintzaag is dat het materiaal snijdt met hardheid en abrasieve materialen.

Voor gebruik op de meest harde, breekbare en abrasieve materialen

Bekende lintzagen zijn de diamant lintzagen, deze ijzersterke zagen gebruikt u voor silicium, glas, kwarts, composiet materiaal, grafiet, marmer en kalksteen. De diamant lintzaag is daarentegen niet geschikt voor het gebruik op staal. De diamant lintzaag heeft een snijkant met diamantkorrels en deze doorlopende snijkant is ideaal voor werkstukken tot 25 millimeter en onderbroken vanaf 25 millimeter. Diamant is zoals genoegzaam bekend het hardste materiaal en kan op de meest harde, breekbare en abrasieve materialen toegepast worden.

Wij bieden de oplossing voor elk zaagprobleem, hoe groot of klein dan ook

Behalve de beste lintzaagmachines bieden we u uiteraard nog heel veel meer, vooral als het gaat om producten waarmee u op perfecte wijze zaagwerken uit kunt voeren en een service die zijn gelijke niet kent. In ons uitgebreide aanbod vindt u bijvoorbeeld cirkelzagen en zaagmachines, maar bijvoorbeeld ook gereedschappen van onder meer Sandvik en Phantom en een mooi aanbod beugelzaagbladen. Daarnaast kunt u bij ons altijd terecht voor verschillende vloeistoffen voor origineel gebruik. Zo is er olie speciaal voor slijpen en snijden en bieden we u nevelsmering en nevelsmeersystemen. Om u steeds uitstekend van dienst te kunnen zijn bieden we u daarnaast uitgebreide documentatie en geniet u van de voordelen van speciale acties. Op ons online platform vindt u bovendien handleidingen als ook onderdelenboeken. Wij bieden daarmee de oplossing voor elk zaagprobleem, hoe groot of klein dan ook.

 

DoALL Lintzagen
Bekijk ons aanbod aan lintzagen