Het aanbod lintzagen dat wij u bieden mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Behalve bi-metaal lintzagen bieden we hardmetaal lintzagen, Tungsten Grit lintzagen, diamant lintzagen en koolstofstaal lintzagen. Deze laatste categorie stellen we hier nader aan u voor.

De koolstofstaal lintzaag heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren

De lintzagen en dus ook de koolstofstaal lintzagen hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Een lintzaag heeft een zaagblad met een lintvormig blad van een aantal meters lang en gespannen om twee wielen. De bovenste van de twee wielen wordt aangedreven met een elektromotor en beweegt altijd van boven naar beneden. In de beginjaren werd de lintzaag, met name, ingezet voor het zagen van bomen en werkte de zaag nog op waterkracht en werd de kracht gegenereerd met behulp van een waterrad. Voordeel van de lintzaag is ook de instelbare zaagsteun, die aan de bovenkant van de machine gemonteerd is. Deze zaagsteun wordt gebruikt voor het afstellen van de zaag op het te zagen materiaal. Gedurende het zagen is het van het grootste belang dat de afstand van de zaagsteun tot het materiaal zo klein mogelijk is. Bovendien wordt zo voorkomen dat het lint knapt.

Met de Koolstoflaag lintzaag kunt u goed bochten zagen

Werken met lintzagen heeft grote voordelen. Met deze zaagmachine maakt u lange zaagsneden in verschillende materialen en zeker ook de wat dikkere materialen. Daarnaast is de lintzaag ook prima geschikt voor het zagen van bochten. Daarmee is het overigens geen figuurzaagmachine, omdat lintzagen vooral in staat zijn grotere bochten te zagen.
De standtijd van de Dart lintzaag is aanzienlijk beter geworden
Binnen het aanbod koolstofstaal lintzagen is de Dart lintzaag een lintzaag voor eenvoudige staallegeringen en non-ferro metalen, plastic en zeker ook hout. De lintzaag beschikt over een koolstofstaal tandpunt en een zeer veerkrachtige taaie rug en een geharde tandpunt. De voordelen van de Dart lintzaag is dat de zaag hoge bandenspanning verdraagt, terwijl de standtijd van de Dart lintzaag aanzienlijk verbeterd is. Deze lintzaag is perfect voor verticale band zaag machines.

Metal Master voor het verspanen van non-ferro, kunststof en hout

Een andere model van de koolstofstaal lintzagen is de Metal Master, een zaag die in staat is om non-ferro, kunststof en hout te verspanen. De Metal Master beschikt over koolstoftanden en een sterke en bovendien flexibele rug met geharde tanden. Binnen het aanbod lintzagen geldt de Metal Master, als een zeer voordelige lintzaag. De Metal Master is een uiterst geschikte lintzaag voor figuurzagen. Met de Metal Master maakt u de juiste keuze voor specifiek de kleinere verticale lintzaagmachines.

Friction: geringe slijtage met een zeer lange standtijd

U kunt ook de keuze maken voor de Friction lintzaag, geschikt voor metalen van elke hardheid tot wel een dikte van 25 millimeter. Deze lintzaag bestaat uit koolstofstaal versterkt met silicium en een speciale wijde zetting. De tandpunten van deze lintzaag zijn sterk gehard. Sterk punt van de Friction lintzaag is de geringe slijtage met een zeer lange standtijd. Met snelheden van boven de 1500 m/min is de Friction perfect te gebruiken voor metaal van elke hardheid. De triction laag zaagt niet, maar smelt zich door het metaal. Door de hoge omloopsnelheid en niet scherpe tanden, wordt er bewust wrijving gecreeerd, en door hitte. Hierdoor smelt de zaag door het metaal heen.

Een oplossing voor elk zaag vraagstuk

Tenslotte kunt u binnen de koolstofstaal lintzagen ook een beroep doen op de Olympia. Deze lintzaag is perfect voor het gebruik van hout en kunststof, niet voor niets wordt deze lintzaag ook wel Wood genoemd. De Olympia heeft een precisie gefreesde tandvorm en tandpunten die gehard zijn. De lintzaag heeft een lange standtijd. De Olympia is een uitermate sterke zaag voor nauwkeurig figuurzagen. Behalve ons prachtige aanbod koolstofstaal lintzagen voor elke toepassing, bieden wij u ook cirkelzagen, zaagmachines, gereedschappen en vloeistoffen. Daarnaast bieden we u alle denkbare ondersteuning voor al uw zaag problemen, waarop wij u altijd een oplossing weten te bieden.

Koolstofstaal lintzagen
Koolstofstaal lintzagen_dart