In ons bijzonder uitgebreide aanbod zaaggereedschap vindt u tal van verschillende lintzagen in de vorm van bi-metaal lintzagen, hardmetaal lintzagen, koolstofstaal lintzagen, Tungsten Grit lintzagen en diamant lintzagen. Hier leest u meer over de hardmetaal lintzagen, verkrijgbaar in de uitvoeringen STS, T3P, T7P en de STC.

De STS lintzaag heeft een grote kerf opening voor de zaagrug

Wilt u aan de slag met grote verspaningen van moeilijke legeringen – zoals bijvoorbeeld nikkellegeringen en non-ferro metalen- dan kunt u prima aan de slag met STS hardmetaal lintzagen. Typerend voor de STS lintzagen zijn de hardmetaal tandpunten die links, rechts en in het midden gezet zijn. De STS heeft daardoor een grote opening voor de zaagrug. Werken met deze lintzaag biedt voordelen, onder meer de werking met twee gezette tanden en de verminderde kans op klemmen in het materiaal.

T3P: hardmetalen snijkant, positieve spaanhoek en bijzonder hittebestendig

Hardmetaal lintzagen zijn ook die in de T3P serie, uitermate goed toe te passen als u aan de slag gaat met super legeringen en nikkellegeringen zoals bijvoorbeeld titanium. Kenmerkend voor de T3P is de hardmetalen snijkant, de positieve spaanhoek, terwijl het feit dat deze lintzaag als bijzonder hittebestendig beschouwd wordt. Dit kan als een groot voordeel worden gezien. Een ander voordeel van de T3P lintzaag is dat er snel gezaagd kan worden met een fraaie afwerking. De T3P wordt vaak ingezet voor productie zaagwerk.

TP7 heeft een hoger indringend vermogen bij moeilijk te verspanen materiaal

Kijkt u zeker ook eens naar de T7P lintzagen, voor als u superlegeringen en nikkellegeringen, als titanium, wilt bewerken. Kenmerkend zijn de grote diameters die gezaagd kunnen worden. De T7P heeft een hardmetalen snijkant en een positieve spaanhoek, terwijl de tandhoogte in golfpatroon variabel is. Ook nu geldt de mate van hittebestendigheid als een groot voordeel, net als zagen met snelheid en een mooie afwerking. De T7P beschikt ook nog eens over een hoger indringend vermogen bij materiaal dat moeilijker te verspanen is.
Om te werken met aluminium gietstukken, grafiet of fiberglas
In ons zeer brede en ook gevarieerde aanbod van hardmetaal lintzagen, kiest u voor de STC lintzagen, als u van plan bent te gaan werken met aluminium gietstukken, met grafiet of met fiberglas. De STC lintzaag heeft de beschikking over hardmetalen tandpunten en een positieve spaanhoek. Dat deze hardmetaal lintzagen tamelijk populair zijn, heeft te maken met de hogere weerstand tegen slijtage, die het heeft als er snel gezaagd wordt met sterk abrasieve materialen. De toepassingsmogelijkheden zijn talrijk met onder meer materialen die bi-metaal zaagbladen snel laten slijten in de vorm van onder meer aluminium, gietstukken, grafiet en fiberglas.

Lintzagen doen hun werk al vanaf de zestiende eeuw

Bandzaagmachines, want zo worden lintzagenmachines ook wel genoemd, zijn er al vanaf de zestiende eeuw. Toen echter werkten ze nog op waterkracht, waterkracht die met een waterrad opgewekt werd. Tegenwoordig is alles anders en werken de lintzagen op stroom en worden ze zakelijk, maar ook door particulieren gebruikt. De lintzaag wordt gebruikt als met name langere platen moeten worden gezaagd. Daarnaast kan de lintzaag veel bieden wat betreft vormen en het realiseren van flauwe bochten. Een en ander is overigens sterk afhankelijk van het lintzaagblad. Want hoe smaller dit blad is, hoe scherpere bochten u kunt maken. Uiteraard worden hardmetaal lintzagen ook gebruikt om dikkere materialen te bewerken, terwijl u met deze zagen ook grotere zaagsneden kunt maken. Behalve voor de beste hardmetaal lintzagen kunt u ook bij ons terecht voor andere zaag oplossingen in de vorm van- onder meer- cirkelzagen, zaagmachines, gereedschappen en vloeistoffen. Daarnaast bieden we de best denkbare service en vindt u op ons online platform alle mogelijke informatie over de gereedschappen die we verkopen.