Behalve de bi-metaal lintzagen, hardmetaal lintzagen, koolstofstaal lintzagen en Tungsten Grit lintzagen bieden wij u ook specifieke diamant lintzagen aan. Daarmee bieden wij u een prachtig en gevarieerd aanbod lintzagen, naast de uitgebreide collectie aan cirkelzagen en zaagmachines die we u eveneens te bieden hebben. Binnen het aanbod lintzagen is de diamant lintzaag een heel bijzondere.

Voor het aanbrengen van zaagsneden en het maken van grotere bochten

Lintzagen zijn er al vanaf de zestiende eeuw. Destijds werden deze lintzagen vooral gebruikt om van bomen planken te zagen. De elektromotor doet tegenwoordig zijn werk, vroeger werd de lintzaag aangedreven door waterkracht en het waterrad in het bijzonder en ondertussen zijn ook de toepassingsmogelijkheden steeds groter geworden. Lintzagen zijn in staat om dikke en harde materialen te zagen en zijn ook ideaal geschikt voor het aanbrengen van zaagsneden. Bovendien kunt u met lintzagen grotere bochten maken. Daarmee is het geen figuurzaagmachine, die vooral in staat is om kleinere bochten te maken. Ten onrechte worden deze zagen nog wel eens door elkaar gehaald.

Een snijkant van diamantkorrels en niet geschikt voor staal

De diamant lintzagen zijn speciale lintzagen die in staat zijn te werken in silicium, glas, kwarts, composiet materiaal, grafiet, marmer en ook kalksteen. Let wel, de diamant lintzagen gebruikt u niet voor staal, daar is deze lintzaag namelijk niet geschikt voor. Diamant lintzagen hebben een snijkant van diamantkorrels en een doorlopende snijkant voor werkstukken tot 25 millimeter en een onderbroken snijkant vanaf 25 millimeter.

Voor toepassing op de meest harde, breekbare en abrasieve materialen

Zoals genoegzaam bekend geldt diamant als het hardste materiaal en kan het op de meest harde, breekbare en abrasieve materialen worden toegepast. Diamant lintzagen zijn in staat om zelfs de moeilijkste stukjes glas en stenen te verwerken. Omdat diamant zo hard is en vrijwel alles aan kan, wordt bij dergelijke lintzagen niet zelden een koelvloeistof gebruikt om zo oververhitting tegen te gaan. Koelvloeistof smeert, koelt en voert de spanen af tijdens het zagen.

Gebruik wel de koelvloeistof met de juiste concentratie

Het is bij het gebruik van koelvloeistof wel belangrijk de juiste vloeistof te gebruiken, in ons aanbod vindt u altijd de juiste koelvloeistof. Belangrijk is om die vloeistof te gebruiken die de juiste concentratie heeft. Verder is het belangrijk dat de koelvloeistof onder lage druk langzaam stromend op de zaagsnede loopt. U vindt op ons online platform aanwijzingen hoe u bij de (diamant) lintzagen koelvloeistof op de beste manier kunt toepassen. De vloeistoffen die wij u aanbieden en die ook geschikt zijn voor diamant lintzagen zijn voor zowel algemene en slijp toepassingen. Onze vloeistoffen bieden altijd een meer dan uitstekende bescherming voor de gebruiker en zijn omgeving.

Wij bieden een oplossing voor elk zaag probleem

Onze lintzagen zijn altijd van de beste kwaliteit en zijn samen in staat om oplossing te bieden voor elk zaag probleem. Dat is ook precies onze bedoeling en onderschrijft onze bedrijfsfilosofie. Wij willen door het aanbieden van een totaaloplossing zorgen dat de productiviteit omhoog gaat en dat gaat het bewezen ook. Behalve de beste diamant lintzagen en tal van andere zaag oplossingen staan we ook nadrukkelijk bekend om de ondersteuning die we bieden. Zo vindt u op ons online platform handleidingen voor onze zaag gereedschappen en ook onderdelenboeken en andere documentatie die u steeds verder helpen bij het oplossen van uw specifieke zaagproblemen. Een ding is in elk geval zeker, met diamant lintzagen haalt u de sterkst denkbare lintzaag in huis. Let wel op het gebruik van koelvloeistof en vergeet niet dat de diamant lintzagen niet geschikt zijn voor staal.