In ons aanbod vindt u een werkelijk prachtig aanbod bi-metaal lintzagen in de vorm van de Silencer, Structur All, Penetrator, Supreme en TiN Coated lintzagen. Daarmee bieden we u een oplossing voor al uw zaag problemen. Lintzagen werken, met een zaaglint dat om twee verticaal geplaatste wielen gespannen is. Daarvan wordt de onderste aangedreven zodat het lintzaagblad in hoog tempo rond kan draaien. Een lintzaag beweegt altijd naar de zaagtafel toe en geldt als ideale zaag voor het zagen van dikke materialen en het maken van flauwe, lange bochten. De moderne lintzagen werken met elektromotor, iets dat vroeger wel anders was. Zo werden de eerste uitvoeringen nog rondgedraaid met behulp van waterkracht en specifieker het waterrad. Een lintzaagmachine wordt overigens ook wel eens een bandzaagmachine genoemd.

Silencer GP heeft een neutrale spaanhoek

Binnen het aanbod bi-metaal lintzagen kunt u met de Silencer GP prima uit de voeten als u wilt gaan werken met buisprofiel of massief. Deze lintzaag heeft een neutrale spaanhoek. Voordeel van de Silencer GP is dat er ruime keuze is in breedtes en vertandingen. Bovendien heeft deze lintzaag een sterke slijtvaste tand die bovendien langer scherp blijft De Silencer GP is breed inzetbaar voor verschillende staalsoorten en is er zowel in handbediende vorm als in een semi automatische machine. De Silencer Plus heeft een positieve spaanhoek en een extra brede zitting voor meer vrijloop. De Silencer Plus is agressief, slijtvast en buitengewoon breed inzetbaar.

Versterkte tandvorm garandeert een langere levensduur

Interessante lijn binnen de bi-metaal lintzagen die wij voor u beschikbaar hebben is zonder enige twijfel de Structur All, die ook in de Structure All Prime uitvoering beschikbaar is. De Structur All gebruikt u vooral voor buizen en profielen en is er in enkelstuks en bundels. De lintzaag heeft een positieve spaanhoek en maakt geluidsarm en gecontroleerd werken prima mogelijk. De versterkte tandvorm garandeert daarnaast een lange levensduur. Kiest u voor de Prime, dan kiest u voor de speciale versterkte tand die schokbestendig en slijtvast is. Deze tand is bestand tegen breuken in buizen en profielen.

Penetrator staat bekend om de hoge slijtvastheid

Andere optie is de Penetrator-serie bi-metaal lintzagen die wij u aan kunnen bieden. Deze lintzagen zijn perfect voor gemiddeld tot moeilijk verspaanbare legeringen die zowel enkelstuks als bundels beschikbaar zijn. De Penetrator heeft een zeer positieve snijhoek en een curvilineaire tandvorm. De Penetrator maakt snel zagen mogelijk en staat bekend om de hoge slijtvastheid. Niet voor niets geldt het als ideale lintzaag voor productie zaagwerk. In de Penetrator lijn is ook de Penetrator Prime beschikbaar. Deze lintzaag wordt algemeen beschouwd als de lintzaag met de meest slijtvaste bi-metaal tand. De Penetrator Prime past u toe voor middel tot moeilijke legeringen en is een bijzonder krachtige zaagmachine die garant staat voor een hoge productie.

Supreme heeft een extreem positieve spaanhoek en een langere levensduur

Voor moeilijk te verspanen materiaal, als bijvoorbeeld nikkellegeringen, is de Supreme lintzaag bij uitstek geschikt. Deze bi-metaal lintzagen een extreem positieve spaanhoek en kent een lange levensduur. Bovendien is het met deze zaag eenvoudiger indringen en beschikt het over een grote verspaningsvolume. Daarnaast bieden wij u de TiN Coated lintzagen aan, die beschikken over een coating die moet zorgen voor een langere levensduur. De TiN Coated lintzagen zijn leverbaar in de Penetrator en de Supreme uitvoering. De lintzagen hebben een lagere wrijvingscoëfficiënt en een verbeterde slijtageweerstand. Ook staan deze lintzagen bekend om de langere levensduur waardoor u ook prima en voor langere tijd met deze bi-metaal lintzagen uit de voeten kunt. En zo vindt u bij ons alleen de beste lintzagen voor echt elk vraagstuk op het gebied van zaagwerkzaamheden.