In ons aanbod vindt u een prachtig aanbod bandsaw blades, oftewel lintzaagbladen. De lintzaag wordt met name in de metaalbewerking gebruikt en staat te boek als een buitengewoon veelzijdige zaag, die telkens weer precisiewerk levert. De lintzagen verschillen onder meer in tandvorm, zaagbreedte en het aantal tanden per inch. In ons aanbod onderscheiden we op het gebied van band saw blades: de bi-metaal lintzagen, hardmetaal lintzagen, koolstofstaal lintzagen, Tungsten Grit lintzagen en diamant lintzagen. Zo kunnen we u steeds de voor u passende oplossing bieden.

Een eindeloos, lintvormig zaagblad van enkele meters

Lintzagen zijn zagen die bestaan uit een eindeloos, lintvormig zaagblad van enkele meters lengte die om twee wielen zijn gespannen. Omdat het onderste wiel wordt aangedreven werkt de zaag van boven naar beneden. De lintzaag is een perfecte zaag om zeer lange zaagsneden te maken en om materiaal van grote dikte te zagen. De zaagbladen kunnen verschillend zijn. De beste lintzaagbladen koopt u bij ons, en vind u op onze website.

Ruime keuze in zowel breedte als vertanding

De bi-metaal band saw blades bieden we u aan in de series Silencer, Structur ALL, Penetrator, Supreme en TiN coated. Wat deze band saw blades gemeenschappelijk hebben is dat er ruime keuze is in breedte en de vertanding. Die tand is overigens standaard buitengewoon sterk en slijtvast en blijft ook aantoonbaar langer sterk. De bi-metaal band saw blades zijn bijzonder breed inzetbaar en kunnen prima uit de voeten met verschillende staalsoorten in de vorm van onder meer buisprofiel, massief en bundel. Wij bieden u in deze categorie zowel handbediende als semi-automatische machines en automatiche machines aan.

Nikkellegeringen en non-ferro metaal

In ons aanbod vindt u ook de hard metaal band saw blades, die we voor u beschikbaar hebben in STS, TP3, TP7, STC, T3N en STW uitvoeringen. Als we van deze categorie kijken naar de populaire STS-serie, dan zien we een band saw blade die uitermate geschikt is voor grote verspaning van moeilijke legeringen zoals bijvoorbeeld nikkellegeringen en de zogenaamde non-ferro metalen. Deze serie lintzagen beschikt over tandpunten van hardmetaal en een afgeschuinde stuurtand. De lintzagen kennen een grote opening voor de zaagrug en werken met twee gezette tanden. Op deze manier is de kans minder groot dat de zaag klem komt te zitten in het materiaal.

Een meer dan uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding

Band saw blades van koolstofstaal? Ook die bieden we u aan in de vorm van de Dart, de Metal Master, de Friction en de Olympia. Ook voor deze band saw blades geldt dat ze eenvoudig non-ferro, kunststof en hout kunnen verspanen. De tanden zijn nu uitgevoerd in koolstofstaal en de rug is uitermate flexibel en daarnaast bijzonder sterk. In deze reeks lintzagen, die we u aanbieden, wordt gebruik gemaakt van geharde tanden. Het voordeel van deze lintzagen is dat er steeds sprake is van een meer dan uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Met koolstofstaal lintzagen wordt figuurzagen een stuk gemakkelijker en u vindt deze zagen vaak in de wat kleinere of verticale lintzaag machines.

De Tungsten Grit in doorlopende en gesegmenteerde uitvoering

Ook met de Tungsten Grit band saw blades kunt u prima uw werkzaamheden verrichten. Deze lintzaag is er in doorlopende en gesegmenteerde uitvoering. In beide gevallen werken ze prima met gehard staal, glas en glasvezelversterkt isolatiemateriaal en zeker ook autobanden. De Tungsten Grit in de doorlopende uitvoering is uitermate geschikt voor dunne werkstukken tot 25 millimeter terwijl de gesegmenteerde uitvoering juist ideaal werkt voor de wat grotere werkstukken. De band saw blades van diamant tenslotte, zijn niet geschikt voor gebruik met staal. Wel kunt u met de diamant lintzagen prima uit de voeten met silicium, glas kwarts, composiet, grafiet, kalksteen en marmer. De snijkant van de lintzaag is van diamantkorrels en de zagen hebben een doorlopende snijkant voor werkstukken tot 25 millimeter en onderbroken vanaf 25 millimeter. Diamant geldt als het hardste materiaal dat er is en kan op de meest harde, abrasieve en breekbare materialen gebruikt worden

Ook het goede adres voor zaagmachines en cirkelzagen en voor andere gereedschappen

Met het aanbod band saw blades voldoen wij nadrukkelijk aan onze missie. Om de productiviteit van onze klanten te verbeteren bieden we namelijk de totaaloplossing op het gebied van zagen aan. Want behalve de band saw blades kunt u ook bij ons terecht voor cirkelzagen, zaagmachines, gereedschappen en vloeistoffen. Op ons online platform vindt u onder andere handige handleidingen voor de verschillende zagen en ook bijzonder praktische onderdelenboekjes. Daarmee kunnen we u op het gebied van al uw zaagproblemen altijd een passende oplossing bieden en u volledig ontzorgen.

Band saw blades
DoALL Band saw blades